2012. december 23., vasárnap

477. Advent negyedik vasárnapja / 4. Adventssonntag

Adventi hírnök, kis fenyőág,
lobog már négy kis gyertyaláng.
Azt mondta Jézus, visszajön még,
újjá lesz akkor föld és ég!
Ujjong a szívünk, dalra gyúl,
nincs már messze az ÚR!

Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el. Azt a napot viszont, vagy azt az órát senki sem tudja, sem az angyalok az égben, sem a Fiú, hanem csak az Atya. Vigyázzatok, legyetek ébren, mert nem tudjátok, mikor jön el az az idő!
Márk 13: 31-33
Himmel und Erde werden vergehen, meine Worte aber werden nicht vergehen. Von dem Tage aber und der Stunde weiß niemand, auch die Engel im Himmel nicht, auch der Sohn nicht, sondern allein der Vater. Seht euch vor, wachet! denn ihr wißt nicht, wann die Zeit da ist!
Markus 13: 31-33 

2 megjegyzés:

  1. Áldott szép Karácsonyt kívánok Neked!

    VálaszTörlés
  2. ....................-*-..............
    ................-*-*-*-*-..........
    ............-*-*-*-*-*-*-*-.......
    ........-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-....
    .......-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
    ......................|_|.............



    Karácsonyi szeretethimnusz

    Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszletrendező.
    Ha a konyhában fáradozom, karácsonyi süteményeket sütök kiló számra, ízletes ételeket főzök, és az evéshez csodálatosan megterített asztalt készítek elő, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint szakácsnő.
    Ha a szegénykonyhán segédkezem, az öregek otthonában karácsonyi énekeket éneklek, és minden vagyonomat segélyként elajándékozom, de a családom felé nincs bennem szeretet, mindez semmit sem használ nekem.
    Ha a karácsonyfát csillogó angyalkákkal és horgolt hópelyhekkel díszítem fel, ezernyi ünnepen veszek részt, a templomi kórusban énekelek, de nem Jézus Krisztus a szívem titka, akkor nem értettem meg, hogy miről szól a karácsony.
    A szeretet félbeszakítja a sütést, hogy a gyermekét megölelje. A szeretet hagyja a lakásdíszítést, és megcsókolja a házastársát.
    A szeretet barátságos az időszűke ellenére is.
    A szeretet nem irigyel másokat házukért, amiben jól kiválasztott karácsonyi porcelán és odaillő asztalterítő van. A szeretet nem kiált rá a gyerekekre, hogy menjenek már az útból, hanem hálás érte, hogy vannak, és útban tudnak lenni.
    A szeretet nem csak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni.
    A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.
    A szeretet soha el nem múlik.
    A videojátékok tönkremennek, a gyöngysorok elvesznek, a számítógépek elavulnak.
    A szeretet ajándéka megmarad.

    Kívánok áldott Ünnepeket!

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatásodat!
Danke für Deinem Besuch!